info@debeer.nl
(013)-211 64 00

Actueel

Ingewikkeld probleem, simpele oplossing

//
Posted By
/
Comment0

Veel directeuren-grootaandeelhouders van BV’s hebben een pensioen ‘in eigen beheer’. Dit eigenbeheerpensioen is de afgelopen jaren voor veel van hen een knelpunt geworden, met name omdat de voorziening in de BV erg hoog wordt in verband met de extreem lage rekenrente waarmee – volgens de Belastingdienst – gerekend moet worden. De praktijk roept om een oplossing, de politiek werkt eraan maar is in bijna 3 jaar tijd nauwelijks verder gekomen. Wil Vennix, fiscaal vennoot bij De Beer en voorzitter van de grootste fiscale beroepsorganisatie, het Register Belastingadviseurs RB, doet in een column in het toonaangevende tijdschrift Weekblad Fiscaal Recht, een concreet voorstel: een simpele oplossing voor een ingewikkeld probleem.

Lees hier de column (pdf)