info@debeer.nl
(013)-211 64 00

Actueel

Staatssecretaris Wiebes dient novelle in

//
Posted By
/
Comment0

Op 23 januari 2017 heeft staatssecretaris Wiebes de aangekondigde novelle ingediend bij de Tweede Kamer. Een novelle is een wetsvoorstel dat een al door de Tweede maar nog niet door de Eerste Kamer aangenomen wetsvoorstel moet aanpassen. Anders dan veel kranten schrijven, dicht de novelle geen dreigend gat in de belastingopbrengst. Integendeel, de staatssecretaris is tot de conclusie gekomen dat er helemaal geen gat dreigt. Achteraf bezien had de Eerste Kamer dus gewoon kunnen stemmen over het oorspronkelijke wetsvoorstel. Voor een zeer specifieke groep (met aparte pensioen-BV’s) bevat de novelle juist een versoepeling ten opzichte van het oorspronkelijke wetsvoorstel, maar voor het overgrote deel geldt dat de plannen ongewijzigd doorgaan. In plaats van 1 januari 2017 is nu 1 april 2017 de beoogde ingangsdatum. Daarna is er nog een coulanceperiode van 3 maanden voor 1) het formeel beëindigen van de opbouw van pensioen in eigen beheer en 2) voor het indienen van een verzoek bij de verzekeringsmaatschappij voor het naar de eigen BV (terug)halen van pensioenkapitaal.

pdf-iconLees hier de novelle

 

Wilt u overleg over de mogelijkheden met uw eigenbeheerpensioen, neem dan contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek! Of bekijk onze speciale pensioenpagina.

Leave a Reply