info@debeer.nl
(013)-211 64 00

Actueel

Wil Vennix: oproep aan kabinet om fiscale nadelen MKB te voorkomen

//
Posted By
/
Comment0

Het Regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ heeft als doelstelling dat alle Nederlanders, zeker de werkenden, er financieel op vooruitgaan. Het akkoord bevat echter een aantal maatregelen die tot gevolg hebben dat het midden- en kleinbedrijf nauwelijks fiscale lastverlichting tegemoet kan zien. Voor BV-ondernemers dreigt zelfs een forse en geheel ongefundeerde lastenverzwaring voor winstreserves uit het verleden. Dit als gevolg van de voorgestelde verhoging van het box 2-tarief van 25% naar 28,5%. Om dit onheil af te wenden heeft Wil Vennix, fiscaal partner bij de De Beer en voorzitter van het Register Belastingadviseurs, het initiatief genomen tot een gezamenlijke oproep aan het kabinet. Dit heeft geleid tot bijgaande brief namens de beroepsorganisaties NOB, NOAB, SRA en RB. Samen vertegenwoordigen deze verenigingen ettelijke duizenden kantoren, adviseurs en accountants, die samen een zeer groot deel van de ondernemers in het mkb bedienen. De vier organisaties roepen het kabinet op nog eens goed te kijken naar de dreigende gevolgen van het regeerakkoord voor het mkb.

brief-nob-noab-rb-sra-aan-kabinet-14-03-18

Leave a Reply