info@debeer.nl
(013)-211 64 00

Actueel

Lage WW-premie alleen bij complete administratie

//
Posted By
/
Comment0

Werkgevers krijgen ook extra tijd om ervoor te zorgen dat hun administratie voldoet aan de eisen voor het toepassen van de lage WW-premie. Zij zouden eigenlijk per 1 april 2020 een schriftelijk bewijs in hun administratie moeten hebben om in heel 2020 de lage WW-premie te mogen toepassen voor werknemers die al vóór 2020 in vaste dienst waren. Omdat veel organisaties momenteel niet op de normale manier draaien, is het in de praktijk niet altijd haalbaar om binnen die termijn aan de eisen te voldoen.

Het kabinet verlengt de deadline voor voldoen aan de voorwaarden voor de lage WW-premie daarom tot 1 juli 2020. Op 30 juni 2020 moet uw organisatie voor werknemers die uiterlijk 31 december 2019 voor onbepaalde tijd  in dienst waren, de administratie alsnog op orde hebben. Is dat niet het geval, dan is met terugwerkende kracht de hoge WW-premie verschuldigd voor de betreffende werknemer.

Leave a Reply