info@debeer.nl
(013)-211 64 00

Actueel

Tijdelijke verlaging van invorderingsrente en belastingrente

//
Posted By
/
Comment0

Als een aanslag niet op tijd wordt betaald dan moet normaal gesproken 4% invorderingsrente worden betaald vanaf het moment dat de betaaltermijn is verstreken. Vanaf 23 maart 2020 wordt de invorderingsrente tijdelijk verlaagd naar 0,01% voor alle belastingschulden.

De belastingdienst rekent belastingrente als niet op tijd of niet voor het juiste bedrag aangifte is gedaan. Het tarief van de belastingrente van 8% voor de vennootschapsbelasting en 4% voor de andere belastingen wordt tijdelijk verlaagd naar 0,01%. De tijdelijk verlaging van het tarief van de belastingrente gaat in vanaf 1 juni 2020 voor alle belastingen uitgezonderd de inkomstenbelasting. Voor de inkomstenbelasting gaat de verlaging in vanaf 1 juli 2020.

Leave a Reply