info@debeer.nl
(013)-211 64 00

Actueel

Uitstel van betaling van belastingen

//
Posted By
/
Comment0

Ondernemers inclusief zzp’ers kunnen nadat aangifte is gedaan en voor wat betreft de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting nadat een aanslag is ontvangen, de Belastingdienst verzoeken om uitstel van betaling van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en/of loonbelasting. Nadat het verzoek – waarin de ondernemer uitlegt hoe hij/zij door de uitbraak van het coronavirus in liquiditeitsproblemen is gekomen – is ontvangen zet de Belastingdienst de invorderingsmaatregelen stil en krijgen ondernemers dus per direct uitstel van betaling. Een eventuele boete voor niet (tijdig) betalen hoeft u in het geval van een tijdig verzoek niet te betalen. Individuele beoordeling van het verzoek vindt later plaats door de Belastingdienst. Ondernemers hoeven niet onmiddellijk een “verklaring van een derde deskundige” mee te sturen.

Leave a Reply