Beerberichten

Collega aan het woord: Jannemiek Roozen

Bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs staan medewerkers, beter bekend als de Beren, centraal. Zij krijgen de aandacht die zij verdienen. Daarom laten we jullie graag kennismaken met ons team. Jannemiek is inmiddels anderhalf jaar werkzaam bij De Beer. Als gevorderd assistent accountant controleert zij, samen met haar team, jaarrekeningen van verschillende klanten. Vandaag vertelt Jannemiek jullie graag meer over haar avontuur bij De Beer!  

Jannemiek: “De onderlinge sfeer maakt De Beer echt uniek!” 

Bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs staan medewerkers, beter bekend als de Beren, centraal. Zij krijgen de aandacht die zij verdienen. Daarom laten we jullie graag kennismaken met ons team. Jannemiek is inmiddels anderhalf jaar werkzaam bij De Beer. Als gevorderd assistent accountant controleert zij, samen met haar team, jaarrekeningen van verschillende klanten. Vandaag vertelt Jannemiek jullie graag meer over haar avontuur bij De Beer!  

“Je bent nooit uitgeleerd” 

Sociaal, leergierig en een echte doorzetter: dat is hoe je Jannemiek Roozen (27) kan omschrijven. Voordat zij het accountancy vakgebied betrad, heeft zij een heel leertraject doorlopen. Na het afronden van het vmbo wist ze nog niet goed wat ze wilde gaan studeren. “Iets met cijfers, dat was het enige wat ik wist”, vertelt Jannemiek. Zodoende is zij uiteindelijk gestart met de mbo-opleiding assistent-accountant/ bedrijfsadministrateur. Tijdens de opleiding kwam zij erachter dat ze wel wat uitdaging mistte. Daarom startte ze na het afronden van haar mbo-opleiding de hbo-opleiding Accountancy. Om haar ultieme doel te behalen, volgde ze ook nog de bachelor Accountancy.  

Naast haar werk bij De Beer is ze momenteel nog bezig met het afronden van haar universitaire master Accountancy. In september start ze zelfs met de post-master. Dat dit naast haar werk mogelijk is, komt door de kansen die de Beer haar biedt. Jannemiek: “De Beer steunt studies naast de werkzaamheden op kantoor. Wanneer je extra tijd nodig hebt om te studeren krijg je daar de ruimte voor. Zij vinden het zeer belangrijk dat jij de kans krijgt om je studie te halen. Dat is niet bij alle bedrijven het geval.”  

Open en gemoedelijke sfeer 

Dat Jannemiek uiteindelijk bij De Beer terecht is gekomen heeft alles te maken met de sfeer en de cultuur binnen het bedrijf. Jannemiek: “Via een tussenpersoon werd ik benaderd om bij De Beer op gesprek te komen. Dit voelde gelijk heel prettig. Toch heb ik in eerste instantie besloten om het niet te doen. Eén jaar later zaten zij in het nieuwe kantoor en ben ik daar op bezoek geweest om bij te kletsen. Toen dit gesprek wederom heel prettig aanvoelde, heb ik uiteindelijk voor mezelf de keuze gemaakt om toch bij De Beer aan de slag te gaan. Daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.” 

Naast de gemoedelijke en open sfeer die Jannemiek tijdens de gesprekken ervaarde, kreeg zij ook gelijk een hoop zelfvertrouwen mee. “In de gesprekken die we voerden gaf ik aan dat ik een beetje onzeker was geworden op mijn toenmalige werk”, zegt Jannemiek. “Dit werd gelijk heel goed opgepakt. Bij De Beer vertelden ze dat dit geen enkel probleem was en dat we hier als één team aan zouden gaan werken. Dat voelde gelijk heel vertrouwd.” 

Wat maakt het werk bij De Beer zo leuk? 

Als gevorderd assistent accountant controleert Jannemiek jaarrekeningen van onze klanten. Uiteindelijk brengt zij hier, samen met haar team, een advies over uit. Wat haar werk zo leuk maakt, is de diversiteit. Jannemiek: “Het werk bevalt me super goed. De werkzaamheden en de stappen die je doorloopt zijn in de basis hetzelfde. Toch is het proces bij iedere klant heel verschillend. Je komt in aanraking met heel veel verschillende ondernemingen. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om echt naar de klant toe te gaan. De afwisseling tussen werken bij de klanten en werken op ons eigen kantoor bevalt me wel.” 

Wat Jannemiek nog meer bevalt aan het werk bij De Beer, is het werken in teams. We werken namelijk altijd met minimaal twee of drie personen aan een controle. Van ieder functieniveau is iemand aanwezig binnen het team. Dat zorgt ervoor dat je veel van elkaar kan leren. Daarnaast vindt Jannemiek het fijn dat ze op collega’s kan terugvallen. Jannemiek: “Iedere organisatie is anders. Hierdoor kom je vaak voor veel verschillende uitdagingen te staan. Door te werken in teamverband kun je samen sparren over deze uitdagingen en samen tot een oplossing komen.”  

De Beren staan centraal 

Wat De Beer uniek maakt binnen het werkveld volgens Jannemiek, is de aandacht die zij voor hun medewerkers hebben. Jannemiek: “De werkzaamheden zijn leuk, maar de onderlinge sfeer is nog veel belangrijker. Dat weten ze bij De Beer ook. Ze kijken echt naar de krachten van hun eigen medewerkers. Daarnaast organiseren ze ook veel dingen om de onderlinge sfeer goed te houden. Zo worden er bijvoorbeeld iedere week borrels georganiseerd om elkaar op een andere manier te kunnen spreken. Het zit hem echt in de kleine dingen waar bij De Beer aandacht aan wordt besteed. Dat zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier naar het werk kom!”