info@debeer.nl
(013)-211 64 00
De Beer HR Services
Een nieuwe kracht van
Samen uw toekomstdromen realiseren
Dat is de kracht van

HR Advies op maat

De taken op het gebied van Personeel en Organisatieontwikkeling groeien u boven het hoofd. U moet van alles vinden van personeelsvraagstukken waar u wél verantwoordelijk voor bent, maar onvoldoende verstand van of tijd voor heeft. Onze HR specialisten helpen u met alle vragen op het gebied van HRM. We zoeken samen naar oplossingen op maat voor alle personeelsgerelateerde vraagstukken. Hoe kom je als ondernemer aan de juiste mensen en hoe behoud je ze? Hoe zorg je ervoor dat ze optimaal presteren en zichzelf blijven ontwikkelen? Een goed HR beleid helpt je doelen te bereiken en goede medewerkers te binden, motiveren, ontwikkelen en behouden. Tevens maakt een goed HR beleid inzichtelijk waar je nog kosten besparen of rendement kunt vergroten.

 

"Een goed doordacht en uitgevoerd HR beleid verhoogt het rendement van de onderneming."

 

Maak een afspraak

 

 

Maatwerk

Maakt u (nog) geen gebruik van het HR Abonnement maar heeft u wel behoefte aan advisering of ondersteuning van De Beer HR Services? Neem dan contact op zodat we samen zoeken naar de best mogelijke oplossing voor uw situatie. Wij vinden het belangrijk dat u als ondernemer te allen tijde een beroep moet kunnen doen op de kennis en expertise van De Beer HR Services. Van eenvoudige operationele vragen tot échte maatwerkoplossingen. Denk aan:

Een zieke werknemer

Een van uw werknemers is ziek. Het betreft dit keer geen kort verzuim maar het lijkt erop dat de werknemer langdurig uit de roulatie is. Welke stappen moet ik nu zetten?

Disfunctioneren

Uw werknemer functioneert niet naar behoren. Hoe ga ik hier mee om en vooral: hoe los ik dit op? Zet ik een verbetertraject in of is het beter als de wegen scheiden?

Functioneren en beoordelen

U wilt grip en zicht op de prestaties van uw werknemers. Laten we samen kijken naar de mogelijkheden om uw ‘performance management’ in te richten.

Belonen

Ieder jaar loopt u tegen dezelfde vraag aan: hoe beloon ik mijn werknemers op een eerlijke manier voor de geleverde prestaties? Welke opties heb ik? En welke daarvan past bij mijn bedrijf?

Pensioen

Ja, ik wil goed zorgen voor mijn werknemers maar ben ik verplicht een pensioenvoorziening te treffen? Zo ja, hoe doe ik dat? Waar moet ik rekening mee houden?

Een werknemer aannemen

Ik sta op het punt een medewerker aan te nemen. Hoe zorg ik er voor dat ik de juiste persoon aanneem? Moet ik misschien toch een assessment inzetten?

Een werknemer ontslaan

U bent eruit: het is beter als deze werknemer vertrekt. Maar hoe pakt u dat aan? Heeft u een goed dossier of is een beëindiging middels een beëindigingsovereenkomst interessanter?

Een veilige werkplek

Ik vind het belangrijk dat mijn werknemers veilig kunnen werken. Ben ik verplicht om jaarlijks RI&E uit te voeren? En hoe zit het met een preventiemedewerker?

Arbeidsovereenkomsten

Ik heb een nieuwe medewerker aangenomen en wil hem een juridisch en inhoudelijk goed contract voorleggen. Waar moet ik op letten? Wat is de benchmark?

Voor meer informatie neem contact op met:

Gijs Outmaijer 

06 – 141 000 77
g.outmaijer@debeer.nl