Beerberichten

Maak kennis met.. Loes van Engelen

Maak kennis met Loes van Engelen - HR Manager bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs. Lees meer over haar werk.

Welkom bij ‘maak kennis met’! Hier geven we je een uniek inkijkje in de werkzaamheden van onze collega’s. Ontmoet het team achter de schermen, ontdek waar zij dagelijks mee bezig zijn en wat hen drijft. Van projecten tot passies; duik dieper in de wereld van De Beer Accountants & Belastingadviseurs en voel de hartslag van onze organisatie. Maak vandaag kennis met Loes van Engelen, HR Manager bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs. 

Waarom ben je bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs als HR Manager gaan werken?

“Ik was eigenlijk niet op zoek naar een andere baan, maar kreeg een berichtje waar ik wel op moest reageren. Tijdens de sollicitatiegesprekken was de klik echt heel goed en merkte ik dat ik steeds enthousiaster werd. Ik kreeg een goed beeld van de sfeer en cultuur op kantoor en deze paste volledig in mijn straatje.”

Wat doe je graag in jouw vrije tijd?

“Padellen, wandelen met mijn hond en Bourgondische activiteiten zoals uit eten gaan, lunchen of een lekker speciaal biertje drinken.”

Hoe ziet jouw week als HR Manager eruit? Wat houden jouw werkzaamheden in?

“Mijn rol is zeer gevarieerd, dat is ook direct wat mijn werk zo leuk maakt. De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn; beleid en procedures, advisering, verbeterprojecten, signaleren van wijzigingen in wet en regelgeving en dit doorvoeren, ontwikkeling -en beoordeling van medewerkers, verzuimbegeleiding, medewerker betrokkenheid en gezondheid en veiligheid. Dat resulteert bijvoorbeeld in het introduceren van een vitaliteitbeleid, het uitvoeren van een medewerker tevredenheidsonderzoek, om vervolgens samen met het management te bepalen welke verbeterprojecten hieruit voortvloeien. Soms voer ik een gesprek met een medewerker die binnenkort ouder wordt waarin ik advies geeft over wat er allemaal mogelijk is bij verlof rondom zwangerschap -en ouderschap. En op andere momenten adviseer ik het management over het invoeren of vernieuwen van beleid vanuit de visie van De Beer; ‘de medewerker staat op 1’.”

Wat is jouw leukste of mooiste herinnering aan werken bij De Beer?

“Onlangs zijn wij samen met een aantal collega’s naar een dinershow geweest op vrijdagavond, dat was ontzettend gezellig. Ik heb heel hard gelachen om collega’s die het podium op werden gehaald door de entertainers. Dat zegt ook veel over de sfeer bij De Beer, er werken allemaal professionals met passie voor hun vak maar er is ook ruimte voor gezelligheid en elkaar echt persoonlijk kennen. Ik vind dat heel belangrijk, ook vanuit mijn vak. Dat zorgt ervoor dat je gemakkelijke bij elkaar langsloopt, soms om iets leuks te delen maar ook als je iets op je hart hebt en steun nodig hebt.”