info@debeer.nl
(013)-211 64 00
Estate Planning
Dat is de kracht van
Uw toekomst, onze zorg
Dat is de kracht van

Bedrijfsopvolging

 

 

 

U drijft uw onderneming met veel passie en plezier. Het is daarnaast verstandig om tijdig na te denken over de opvolging in uw onderneming. Wie wilt u dat het stokje overneemt als u het rustiger aan wilt gaan doen of helemaal wilt stoppen? Wij kunnen u begeleiden bij het traject dat een bedrijfsopvolging met zich meebrengt.

Bedrijfsopvolging gaat in veel gevallen gepaard met emoties. U neemt het besluit om uw onderneming, waar u jarenlang aan gebouwd heeft en hard voor heeft gewerkt, over te dragen.
Naast de emotie komen bij bedrijfsopvolging ook juridische en fiscale aspecten om de hoek kijken.

U kunt, mits u tijdig met dit traject begonnen bent, een flinke fiscale besparing realiseren door gebruik te maken van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten.

Zo is over een schenking van ondernemingsvermogen met de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten gemiddeld 3,4% schenkbelasting verschuldigd ten opzichte van 20% die verschuldigd is wanneer niet van deze faciliteiten gebruik gemaakt kan worden. Wanneer uw onderneming EUR 2 miljoen waard is, kan de fiscale besparing oplopen tot circa EUR 332.000.

Wij gaan graag met u in gesprek om uw situatie in kaart te brengen en aan de hand van uw wensen en bedoelingen uw bedrijfsopvolgingstraject voor u zo plezierig mogelijk te begeleiden.

 

Voor meer informatie neem contact op met:

Gijs Cox

(013) 211 64 51
g.cox@debeer.nl