De Beer mailt veilig

In onze steeds meer gedigitaliseerde wereld, waarin gegevens en bestanden gemakkelijk worden uitgewisseld, wordt veiligheid en privacy een steeds belangrijker onderwerp. Het delen van gevoelige informatie en persoonlijke gegevens brengt risico’s met zich mee, zoals ongeoorloofde toegang, datadiefstal en schending van privacy. Het is daarom essentieel om veiligheidsmaatregelen te nemen om deze risico’s te minimaliseren en ervoor te zorgen dat gegevens en bestanden veilig worden uitgewisseld.

De Beer introduceert SmartLockr

De Beer hecht groot belang aan veiligheid en privacy bij het uitwisselen van gegevens en bestanden. Daarom gebruiken wij vanaf 1 augustus 2023 SmartLockr voor de uitwisseling van privacygevoelige informatie. Met deze geavanceerde softwareoplossing kunnen gebruikers met vertrouwen e-mails verzenden en ontvangen zonder zich zorgen te hoeven maken over het lekken van gevoelige informatie.

SmartLockr maakt gebruik van end-to-end encryptie, een beveiligingsmaatregel die ervoor zorgt dat alleen de verzender en de ontvanger toegang hebben tot de inhoud van de e-mail. Zelfs als de e-mail wordt onderschept tijdens het verzenden, is de inhoud volledig onleesbaar voor derden. Dit zorgt voor een hoog niveau van vertrouwelijkheid en voorkomt dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt.

In plaats van bijlagen rechtstreeks te ontvangen in uw e-mailinbox, ontvangt u een veilige en unieke link om toegang te krijgen tot de bestanden. Dit biedt verschillende voordelen op het gebied van veiligheid. Het minimaliseert onder andere de risico’s van virussen, malware of andere kwaadwillende inhoud die mogelijk in de bijlagen verstopt zit. Omdat de bestanden niet direct worden ontvangen, worden potentiële beveiligingsinbreuken geminimaliseerd.

Hoe ontvangt u onze e-mails?

Omdat onze e-mails nu extra worden beveiligd, kan het zijn dat u voor het ontvangen van een e-mail een extra stap moet zetten, bijvoorbeeld door het invullen van een wachtwoord of een sms-code. Zo weten we namelijk zeker dat er geen data in verkeerde handen valt. Hieronder leggen we uit hoe u e-mails en bestanden die u van ons ontvangt via SmartLockr, eenvoudig en vertrouwd kunt openen

Hoe ziet onze beveiligde e-mail eruit?

Wanneer we vertrouwelijke informatie e-mailen, bewaken we uw privacy door het bericht en/of de bijlage af te schermen met een wachtwoord. Als ontvanger krijgt u een e-mail waarin staat dat u een bericht heeft ontvangen. Om dit bericht te lezen, klikt u op de knop “Open bericht”.

U komt vervolgens op een pagina waar u op “Verzend mijn wachtwoord” kunt klikken. Hierna krijgt u het wachtwoord toegestuurd per e-mail of per sms. Dit kunt u vervolgens gebruiken om het bericht uit de eerste e-mail te openen en te lezen. 

Door het wachtwoord apart te versturen, weten we zeker dat uw gegevens onderweg niet in verkeerde handen kunnen vallen.

Klik hier voor een uitgebreidere toelichting

Meer informatie?

Heeft u vragen over de manier waarop wij mailen? Weet u niet zeker of u de mail die u binnenkrijgt kunt vertrouwen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon of met onze IT Manager, Will van der Zande. Hij is bereikbaar via e-mail; w.zande@debeer.nl of telefoon: (013) 211 64 44.