Vacature

Werkstudent HR

De functie werkstudent HR biedt je een mooie kans om ervaring op te doen in de praktijk. Met het brede scala aan vraagstukken krijg je de kans om je HR-kennis te verbreden en ontwikkelen. Bij de afdeling HR Services werk je voor onze MKB-ondernemers. Zij stellen veel uiteenlopende vragen van de ketenregeling tot verzuimcasussen en van advies omtrent contracten tot aan ontslagzaken. Kortom, alle personeelsvraagstukken komen voorbij. Als werkstudent mag jij, onder begeleiding van een senior HR-consulent en een senior salarisadministrateur, aan de slag met deze vraagstukken. Je werkzaamheden zullen bestaan uit een stukje HR-administratie en je voorziet klanten van het juiste HR-advies.
 

Wat ga jij doen?

 • Klanten ondersteuning bieden op het gebied van administratieve HR-taken en projecten waar nodig.
 • Assisteren bij het pre-boarden van nieuwe werknemers van onze opdrachtgevers: het opvragen van gegevens, opstellen van arbeidsovereenkomsten en het leveren van het juiste advies op het gebied van pre- en on-boarding.
 • Beantwoorden van klantvragen, en daarbij adviseren, met betrekking tot verschillende HR-gerelateerde onderwerpen, zoals doorgroei, ontwikkeling, ontslag, werving, studiemogelijkheden en andere HR-regelingen.
 • Onderzoek en analyse doen van de huidige overeenkomsten van de klanten om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de geldende wetgeving en het adviseren van klanten over eventuele benodigde aanpassingen.
 • Bijdragen aan het ontwikkelen en implementeren van de HR-processen en het beleid om zo de tevredenheid van onze klanten te verbeteren.

Wat bieden wij jou ?

We bieden een uitdagende werkplek waar je de kans krijgt om praktijkervaring op te doen binnen het HR-vakgebied met een breed scala aan HR-vraagstukken. Je werkt in een professionele omgeving waar je kunt bijdragen aan het succes van onze klanten. Het minimale aantal uren is 16 uur per week, maar meer mag ook.

Daarnaast krijg je de flexibiliteit om dagen zelf te plannen zodat het goed te combineren is met je studie. Wanneer je het wat rustiger hebt met je studie, is het ook mogelijk om in overleg meer uren te werken.

We bieden een vergoeding van 14,15 bruto per uur (exclusief vakantiegeld).

Daarnaast wordt je begeleidt door een ervaren senior HR-consultant die je alle kneepjes van het vak kan leren en je kan begeleiden bij jouw ontwikkeling.

Wat is jouw profiel?

 • Je bent bezig met een van de volgende studies, of hebt deze afgerond: Human Resource Management, Bedrijfskunde, Rechten of een vergelijkbare studie.
 • Je hebt interesse in en kennis van HR-processen en wetgeving en je vind het leuk om je er verder in te verdiepen.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om klantvragen professioneel en efficiënt af te handelen.
 • Je hebt ervaring met direct klantcontact.
 • Je hebt een proactieve en leergierige houding en wacht niet passief op instructies. Je neemt zelf initiatief om problemen op te lossen, kansen te benutten of verbeteringen voor te stellen.
 • Je plant je eigen werkdag in, dus je bent bekend met Outlook en het stellen van prioriteiten.

Wie is De Beer?

Professioneel, gepassioneerd en op een persoonlijke manier samenwerken: dat is de kracht van De Beer Accountants & Belastingadviseurs. Met deze visie leveren we al sinds 1952 advies aan onze klanten. Inmiddels werken zo’n 105 medewerkers vanuit twee kantoren voor klanten in Nederland en daarbuiten. De tijd is veranderd, maar het fundament is nog steeds ijzersterk en actueel. Want een goede adviseur wil en moet nog steeds écht weten wat cliënten bezighoudt. En collega’s vormen samen pas het beste team als ze elkaars kwaliteiten kennen, benutten en waarderen.

Word jij werkstudent HR bij De Beer?

Wil je aanvullende informatie of heb je interesse? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met Isa van der Heijden (mail: i.heijden@debeer.nl). 

Bekijk onze video’s

Praktijkopleiding en thuiswerken

Video afspelen

Iedereen is bij ons gelijk

Video afspelen

Gezellige informele sfeer

Video afspelen