Beerberichten

Bakker Floor van Lieshout, al 100 jaar een begrip in Tilburg en omstreken

2022 is een bijzonder jaar voor de familie Van Lieshout. Het is dit jaar namelijk precies 100 jaar geleden dat Harrie van Lieshout zijn eigen bakkerij stichtte en de basis legde voor een succesvol familiebedrijf. En de familie heeft heel wat te vieren, want naast het indrukwekkende jubileum openen ze dit jaar ook een nieuw pand. En… bestaat de kans dat ze zich vanaf deze zomer Hofleverancier mogen noemen. Logisch dat de familie Van Lieshout in juli een groot feest geeft. Van Lieshout in Concert! 
Datum: 7 april 2022
Door: Maaike Clemens

 

 

“Onze bakkerij kent een rijke historie. In 1922 startte mijn  over-grootvader met het bakken van brood aan de Hoefstraat in Tilburg. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn ooms, die ook al actief waren in de bakkerswereld. Daarna stond mijn opa Jan van Lieshout aan het roer. Toen hij in 1981 overleed nam mijn vader Floor van Lieshout het stokje over. Hij vormt de derde generatie. Samen met mijn moeder Maaike ontwikkelde hij het bedrijf van kleine bakker op de hoek tot een bakkerij met meerdere verkooppunten”, vertelt Floris van Lieshout trots. Floris behoort tot de vierde generatie, die het familiebedrijf voorzet. “Wij hebben ons voor de bedrijfsopvolging laten adviseren door De Beer Accountants & Belastingadviseurs. Experts Sven Verbruggen en Olaf Huls, ondersteunen ons uitstekend bij de overname. Samen met hen en onze eigen adviseur Jo Daemen maakten we een plan van aanpak om het bedrijf stapsgewijs over te nemen. Dat geeft ons rust en overzicht”, aldus Floris.

Vierde generatie

De vierde generatie van de familie Van Lieshout bestaat uit vier zonen. Lars, Max, Jan-Willem en Floris. Samen zetten zij het bedrijf
voort. Floris: “Mijn broers en ik werken al vanaf onze tienerjaren mee in het bedrijf. Inmiddels hebben we allemaal ons eigen aandachtsgebied. Jan-Willem en Max focussen zich op de productie. Zij zorgen voor de beste kwaliteit van onze producten. Lars en ik zijn verantwoordelijk voor alles daaromheen. Wij houden ons bezig met onder andere strategie, inkoop, personeel, techniek en ons vastgoed. Lars is bijvoorbeeld heel druk geweest met de verbouwing van ons nieuwe pand aan de Jules Verneweg in Tilburg.”
Vader en moeder Van Lieshout zijn ook nog altijd betrokken. “Mijn moeder werkt fulltime en ook mijn vader is nog met grote regelmaat aanwezig. Hij houdt een oogje in het zeil en staat altijd klaar om ons te adviseren. Daar zijn we ontzettend blij mee want we kunnen van zijn jarenlange ervaring nog steeds veel leren”, aldus Floris.

Toekomstplannen

De vier broers hebben mooie plannen voor de toekomst. Floris: “We willen het bedrijf graag verder laten groeien. Daarnaast is het onze ambitie om in 2030 CO2-neutraal te produceren. Duurzaamheid staat daarmee dus hoog op onze prioriteitenlijst. Net zoals het creëren van de meest optimale arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers. Daarin willen we ons echt onderscheiden van andere
bakkerijen. Het nieuwe pand gaat ons bij deze speerpunten helpen. Het geeft ons letterlijk ruimte om te groeien. Doordat we het hele pand moesten verbouwen, creëerden we de ideale werkomstandigheden voor onze mensen. Ook maakten we steeds duurzame keuzes, die verschil maken voor de toekomst.”

Van Lieshout in Concert

Om het 100-jarig jubileum te vieren, geeft de familie Van Lieshout op 9 juli een groot feest. In het 013-poppodium vindt die dag het Van Lieshout in Concert plaats. Met optredens van grote artiesten zoals Tino Martin, Karin Bloemen, John West en de  Snollebollekes belooft dit een groot spektakel te worden. Floris: “Het concert is bedoeld speciaal voor onze klanten. Met een spaaractie sparen ze voor een kortingscode, waarmee ze een kaartje kunnen  kopen. Wij kijken er enorm naar uit om samen met 2000 vaste klanten te
proosten op ons jubileum en de toekomst.”

Kroon op het werk

Tijdens de feestavond staat het gezelschap hopelijk nog een grote verrassing te wachten. Die avond hoort de familie Van Lieshout of ze het predicaat  Hofleverancier wel of niet mogen ontvangen. Dit predicaat krijg je niet zomaar. Het is een koninklijke waardering voor de betekenis van je bedrijf voor de samenleving en voor jouw Bakker Floor van Lieshout, al 100 jaar een begrip in Tilburg en omstreken manier van ondernemen. Voorwaarden zijn dat je onderneming minimaal 100 jaar bestaat en je in al die jaren een onberispelijke bedrijfsvoering moet hebben gevoerd. Floris: “Het zou een kroon op het werk van mijn (voor)ouders zijn.”

Wil je ook aanwezig zijn bij het concert op 9 juli? Kijk voor meer informatie op
tickets.bakkerfloorvanlieshout.nl

Dit artikel is gepubliceerd in Beerbericht 1 – 2022.
Lees hier het hele Beerbericht in PDF

This site is registered on wpml.org as a development site.