Beerberichten

De passie van… Fons Denissen

In dit artikel lichten we de bijzondere passie van Fons Denissen uit. Hij vertelt hier graag over en laat ons ook graag zijn bijzondere auto's zien.

In de serie ‘de passie van’ lichten we graag bijzondere passies van onze relaties uit. Fons Denissen is al jarenlang een relatie van De Beer Accountants & Belastingadviseurs én daarbij heeft hij een bijzondere passie: oldtimers. In dit interview vertelt hij over de start van zijn passie en de meest bijzondere auto’s.

Fons Denissen is voormalig eigenaar van Garage Denissen, een echt familiebedrijf dat in 1954 is opgericht en dat hij van zijn ouders heeft overgenomen. Niet gek dus dat zijn passie voor auto’s al op vroege leeftijd begon. Vanaf kleins af aan was Fons nauw betrokken bij de autogarage. Zijn passie voor oldtimers begon in 1979. Fons: “In ‘79 begon mijn collectie met een Nissan 2400GT. Dit is een hele bijzondere auto. Hij ziet er niet als een sportauto uit, maar er zat voor die tijd een sterke motor in en heeft een modern onderstel. Daarnaast had mijn auto het stuur aan de linkerkant, wat uniek was voor dit model. Van die editie zijn er slechts 600 wereldwijd gemaakt. Vanaf dat model ben ik langzamerhand mijn collectie gaan uitbreiden.”

Op dit moment bestaat de collectie oldtimers uit twaalf stuks, verdeeld over zeven rijdende auto’s en vijf restauratiemodellen. Daarnaast zijn er ook nog twee Nissan youngtimers uit het begin van de jaren negentig en een “klassieker van de toekomst”: de supersnelle Nissan GTR uit 2011. Kiezen tussen de auto’s kan Fons niet, maar in zijn collectie wil hij alleen auto’s van de merken die hij verkocht heeft: Datsun/Nissan en Saab. Fons: “Iedere auto heeft zo zijn eigen kenmerken en

bijzonderheden. Zo heb ik twee Datsun Fairly roadster, beide cabrio’s. Eén bevat een 1.6 liter motor. De ander is een snellere uitvoering met een 2.0 liter krachtbron. De Saab 96 tweetakt is ook een bijzondere omdat deze veel rally’s won en over een vrijloop systeem beschikt. In de jaren ‘65/’66 kreeg dit model zelfs de naam ‘Monte Carlo’, omdat ze twee keer de Grand Prix van Monaco wonnen. In de zomer zijn open auto’s natuurlijk heerlijk, daar ga ik dan het liefst mee op pad. Welke auto mijn favoriet is kan ik dus zeker niet zeggen.”

Alle auto’s stil laten staan doet Fons zeker niet. Hij houdt er namelijk van om met zijn vrouw samen mee te doen aan allerlei verschillende autorally’s. “In 2010 ben ik voor het eerst samen met mijn vrouw Jolijn in de grijze cabrio naar Sardinië afgereisd”, vertelt Fons. “Het leuke van meedoen aan deze rally’s is dat je op veel bijzondere plekken komt en verschillende mensen ontmoet. Zo hebben we meegedaan in Griekenland, Noord-Italië en aan de Rally of the Midnight Sun in Zweden. Verder gebruiken we de auto’s ook veel voor recreatie. Er staat ook nog een auto van ons in Zuid-Amerika. We willen in verschillende etappes heel Zuid-, Midden- en Noord-Amerika doorreizen. We zijn eind 2019 gestart in Uruguay en ons einddoel is Alaska.”

Klik op de foto om de volledige grootte te bekijken.