Beerberichten

Maak kennis met.. Femke van Gemert

Maak kennis met Femke van Gemert, Beginnend Assistent Accountant bij De Beer. Lees meer over haar werk.

Welkom bij ‘maak kennis met’! We bieden een uniek kijkje in het leven van onze collega’s bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs. Ontdek wat hen bezighoudt, zowel in het werk als daarbuiten. Van dagelijkse taken tot persoonlijke doelen; duik in de wereld van De Beer en voel de dynamiek van onze organisatie. Vandaag stellen we je voor aan Femke van Gemert, Beginnend Assistent Accountant.

Met wie spreken we vandaag?

“Ik ben Femke van Gemert, 23 jaar uit Haaren. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool en geniet ik van een feestje op z’n tijd.”

Waarom ben je bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs als Beginnend Assistent Accountant gaan werken?

“Na mijn HBO opleiding Chemie, die toch niet goed bij mij paste, ben ik de zij-instroom opleiding voor accountant gestart. Sinds september vorig jaar werk ik als Beginnend Assistent Accountant op de samenstel afdeling. Dit is een afdeling waar we voornamelijk financiële informatie verzamelen om overzicht te creëren.  ”

Hoe ziet jouw week als Beginnend Assistent Accountant eruit? Wat houden jouw werkzaamheden in?

“Mijn week begint op maandag in Baarle-Nassau met mijn buddy Pam, gevolgd door dagen in Tilburg en vrijdags school. Mijn werkzaamheden bestaan uit:

  • Verwerken en inboeken van financiële transacties, inclusief inkoop- en verkoopfacturen;
  • Afstemmen van banktransacties en kasboekingen;
  • Berekenen, adviseren over en indienen van Btw-aangiftes;
  • Samenstellen van jaarrekeningen, inclusief balansen en winst-en-verliesrekeningen;
  • Voorbereiden van toelichtingen en bijlagen bij jaarrekeningen;
  • Verzamelen van gegevens, berekenen van belastingverplichtingen en indienen van IB- en VPB-aangiftes.”

Hoe zou jij de bedrijfscultuur van De Beer omschrijven?

“De bedrijfscultuur is professioneel, maar toch gezellig. Er wordt regelmatig een praatje gemaakt en een borrel georganiseerd, wat de samenwerking bevordert. De kerstborrel was mijn leukste herinnering; lekker eten, drinken en naderhand met collega’s de stad in.”

Hoe werk je samen met jouw collega’s en hoe draagt dit bij aan jouw professionele groei?

“Ik krijg veel begeleiding van collega’s. Als mijn buddy er niet is, kan ik altijd bij iemand anders terecht. Dit versnelt mijn leerproces. Ik heb een leerweg voor me, maar mik erop om over twee jaar met het post-bachelor traject voor accountant te starten, met als uiteindelijke doel accountant te worden!”