Amy van den Nouweland (48) is de afgelopen vijf jaar een vertrouwd gezicht geworden bij De Beer. Met haar uitgebreide ervaring als accountant weet ze vakkennis te combineren met het begeleiden van collega’s. Ze zet zich niet alleen in voor haar klanten, maar helpt ook junioren in hun professionele groei. Of het nu gaat om het oplossen van complexe klantvragen of het coachen van collega’s die bezig zijn met de praktijkstage, Amy weet altijd een manier te vinden om anderen vooruit te helpen.
Wat maakte De Beer de juiste keuze voor jou?
“Ik kende De Beer al langer van naam, omdat ik in Gilze woon en regelmatig langs het kantoor reed. Net voordat ik besloot op zoek te gaan naar een nieuwe baan, kwam ik een bedrijfsvideo van De Beer tegen. Dat filmpje bleef me bij, vooral vanwege de jonge collega’s en de gezellige sfeer. Een paar maanden later was De Beer het eerste kantoor waar ik een gesprek voerde en het voelde meteen goed.
Wat ik erg waardeer bij De Beer is de flexibiliteit. Iedereen heeft de mogelijkheid om de helft van de tijd thuis te werken. Zelf werk ik het liefst op kantoor, omdat ik energie krijg van de gezelligheid met collega’s. De sfeer is informeel en je kunt makkelijk met iedereen een praatje maken. Wat ik vooral prettig vind, is de jonge dynamiek in het team, gecombineerd met een gedeelde passie voor het vak. Over het algemeen verloopt de samenwerking soepel, al is het soms een uitdaging om alles goed af te stemmen tussen de afdelingen. Maar zelfs dan vinden we altijd samen een oplossing.”
Wat houdt je rol in bij De Beer?
“Als senior accountant houd ik me vooral bezig met het samenstellen van jaarrekeningen voor klanten en het opstellen van jaarrekening voor onze auditafdeling. Het leukste aan mijn werk vind ik het samenwerken met klanten, vooral als ze te maken hebben met administratieve vragen of uitdagingen. Samen werken we aan het verbeteren van processen, zodat ze weer grip krijgen op hun administratie. Dat geeft me veel energie.
Naast mijn werk als accountant begeleid ik sinds drie jaar een aantal collega’s die bezig zijn met de praktijkstage voor de opleiding tot MKB accountant en ben ik betrokken bij het vormgeven van opleidingen en cursussen binnen De Beer Academy. Het combineren van mijn werk als accountant met de begeleiding van praktijkstages kan soms druk zijn, maar juist die afwisseling maakt mijn functie veelzijdig. Ik krijg voldoende ruimte om de begeleiding goed te doen en mijn aandacht te verdelen waar nodig. Het bieden van vakinhoudelijke begeleiding, maar ook het ondersteunen van stagiaires op persoonlijk vlak, zorgt ervoor dat mijn rol steeds afwisselend en uitdagend blijft.”
Hoe pak je de begeleiding van jong talent aan?
“Het begeleiden van jong talent is uitdagend, omdat iedereen op zijn eigen tempo leert. Sommige collega’s gaan moeiteloos door hun stage, terwijl anderen, bijvoorbeeld door persoonlijke omstandigheden, wat meer ondersteuning nodig hebben. In zulke gevallen ga ik met hen in gesprek om te kijken wat er mogelijk is, en geef ik tips om werk en studie beter te combineren, zodat ze toch stappen vooruit kunnen maken.
Zo heb ik iemand begeleid die moeite had met de drukte op de afdeling. We hebben samen gekeken naar de mogelijkheid om vaker thuis te werken of een rustigere werkplek op kantoor te vinden. Daarnaast heb ik geadviseerd om beter met deadlines en klantvragen om te gaan, wat zorgde voor meer rust en focus. Het mooiste vind ik om te zien hoe collega’s in een paar jaar tijd groeien en steeds meer hun plek vinden binnen De Beer.”
Hoe wil De Beer Academy talent verder ontwikkelen?
“Onze focus ligt op het bieden van kansen aan nieuw talent. We vragen actief input van medewerkers: wat willen jullie leren, welke persoonlijke vaardigheden willen jullie ontwikkelen? We richten ons zowel op junioren die het vak nog moeten leren, als op senioren die hun kennis op peil willen houden. Dit kan variëren van communicatietraining voor starters tot BTW actualiteiten voor het hele kantoor. Waar mogelijk bieden we interne opleidingen aan en anders schakelen we externe experts in.
Daarnaast kan iedereen individueel aangeven waarin ze zich willen ontwikkelen, of het nu om iets vakinhoudelijk gaat of iets totaal anders. Het doel is om iedereen binnen De Beer te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling en daarbij bieden we voor elk niveau de juiste begeleiding en kansen.”
Wat maakt De Beer dé plek om te werken?
“De Beer is een plek waar voor iedereen ruimte is. Of je nu accountant wil worden of liever een andere richting opgaat. Het werk is gevarieerd, geen dag is hetzelfde en je kunt met veel verschillende klanten en vraagstukken aan de slag.
Natuurlijk zeggen veel bedrijven dat ze een goede werk-privébalans hebben en een informele werksfeer, maar hier voelt het écht zo. De hiërarchie is niet zo gelaagd als ik bij andere kantoren gezien heb en er is geen onderlinge strijd. Je merkt dat ieders inzet wordt gewaardeerd, of je nu wilt doorgroeien of niet. Bij De Beer is er ruimte voor ontwikkeling en groei, maar ook voor balans en persoonlijke voorkeuren. Dat maakt het werken hier zo bijzonder.”
“De Beer is een plek waar voor iedereen ruimte is. Of je nu accountant wil worden of liever een andere richting opgaat. Het werk is gevarieerd, geen dag is hetzelfde en je kunt met veel verschillende klanten en vraagstukken aan de slag.
Natuurlijk zeggen veel bedrijven dat ze een goede werk-privébalans hebben en een informele werksfeer, maar hier voelt het écht zo. De hiërarchie is niet zo gelaagd als ik bij andere kantoren gezien heb en er is geen onderlinge strijd. Je merkt dat ieders inzet wordt gewaardeerd, of je nu wilt doorgroeien of niet. Bij De Beer is er ruimte voor ontwikkeling en groei, maar ook voor balans en persoonlijke voorkeuren. Dat maakt het werken hier zo bijzonder.”