Officieel begint carnaval pas op zondag, maar veel feestgangers trekken een dag eerder de kiel al uit de kast. Bij De Beer deden we daar nog een schepje bovenop. Geheel in lijn met de traditie luidden we ‘Vastenavond’ ook dit jaar al op vrijdag met een feestelijke borrel in. Het bleek opnieuw de perfecte opmaat naar vier dagen feest en vrolijkheid. Met hooggeplaatst bezoek op carnavalsmaandag…
Accountants moeten snel kunnen schakelen. Dat werd onze mensen die kwaliteit beheersen, de dag vóór carnaval eens te meer duidelijk. Overdag werd hard gewerkt voor onze klanten, maar met de vijf in de klok kwamen de feestattributen tevoorschijn. De tap ging vervolgens open en DJ Ludo draaide de ene na de andere carnavaleske meezinger. Frietamientjes zorgde daarnaast voor een goede bodem. Belangrijk, want carnaval is een marathon en geen sprint. En om ook de eindstreep gezond en wel te halen, voorzag onze personeelsvereniging alle feestgangers van een overlevingspakket met groen-oranje bonbons, vitaminetabletten én het nieuwe carnavalsembleem van De Beer.
Een prinsheerlijk diner op maandag
Het bleef niet bij festiviteiten op de vrijdag. Nee, op carnavalsmaandag wachtte ons een grote eer. Niemand minder dan prins Jan d’n Derde gooide – met zijn gevolg in zijn kielzog – bij ons het anker uit. Het gezelschap streek bij ons neer voor een heerlijk diner, verzorgd door Wijnstra Catering. Een memorabele avond vol mooie gesprekken, lachsalvo’s, voortreffelijk eten en klinkende glazen tot gevolg. Vasten? Tja, dat komt later vast wel weer…
Van serpentines naar cijfers
Op Aswoensdag waren alle confetti en serpentines weer verdwenen, want de plicht riep. En inmiddels zijn we al lang en breed weer over op de orde van de dag. Gelukkig hebben we de foto’s en herinneringen nog. We kijken terug op een geslaagde carnaval en hebben nú alweer zin in de 2026-editie!