Beerberichten

Bakkerij Floor van Lieshout valt in de prijzen

In 2022 bestond Bakkerij Floor van Lieshout maar liefst 100 jaar. In dit artikel lees je hoe zij dit gevierd hebben en welke hoogtepunten daarbij kwamen kijken.

In 2022 bestond Bakkerij Floor van Lieshout maar liefst 100 jaar. Een bijzonder jubileum dat afgelopen jaar werd gevierd met een groot feest: Van Lieshout in Concert. Als hoogtepunt in het jubileumjaar ontvingen zij twee belangrijke erkenningen, namelijk het predicaat hofleverancier en de BORT-prijs. Floris van Lieshout, een van de vier zonen die behoort tot de vierde generatie binnen het familiebedrijf, blikt terug op het jubileumjaar en de ontvangst van de prijzen.  

Het 100-jarige jubileum werd groots gevierd met een bijzonder concert in 013, dat werd bezocht door 1500 relaties, familie, vrienden en klanten. Een evenement waar het Tilburgse familiebedrijf meer dan één jaar naar toe heeft gewerkt en naar heeft uitgekeken. “Van Lieshout in Concert was uitermate bijzonder”, vertelt Floris. “De avond stond in het teken van samen hoogtepunten vieren en terugblikken op mooie momenten. Al was de ontvangst van het predicaat hofleverancier toch wel echt dé verassing van de avond.”  

Meer lezen over het 100-jarige jubileum of over de voorbereidingen van Van Lieshout in Concert? Lees hier het interview met Floris van Lieshout uit april 2022.  

Zonder dat familie Van Lieshout op de hoogte was van deze uitreiking, werd al anderhalf jaar geleden de eerste voorbereiding getroffen. Floris: “Eén week voor de uitreiking werd ik gebeld met de verrassende mededeling dat we het predicaat in ontvangst mochten nemen. Ik wilde de emotie bij de rest van mijn familie zien, dus hield ik het tot het laatste moment geheim. Tijdens de feestavond mochten wij de titel in ontvangst nemen, uitgereikt door de burgemeester van Tilburg. Het was een hele bijzondere ervaring met de nodige emoties. Het predicaat hofleverancier is een bekroning van het werk dat mijn vader en moeder de afgelopen 40 jaar hebben verricht. Het laat zien dat hetgeen wat we doen ook goed is.”  

Een uniek kenmerk uit het straatbeeld van Tilburg zijn de mozaïeken Tilburgse bankjes, te vinden door de hele stad. Ter ere van het 100-jarige jubileum, Van Lieshout in Concert en de ontvangst van het predicaat hofleverancier heeft Bakkerij Floor van Lieshout een typisch Tilburgs mozaïekbankje laten ontwikkelen. Floris: “Ons eigen Tilburgse bankje komt voor ons hoofdkantoor te staan. Een tastbare herinnering aan het afgelopen jaar. Het toffe is dat we dit bankje volledig hebben kunnen kopen uit de giften van gasten die we op de feestavond hebben ontvangen. Zo hebben we als het ware één groot, gezamenlijk cadeau van al onze gasten ontvangen.”  

Naast het predicaat hofleverancier heeft Bakkerij Floor van Lieshout ook de BORT-prijs gewonnen in 2022. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven in de regio Tilburg die zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden op het gebied van ondernemerschap, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het was voor Bakkerij Floor van Lieshout een grote eer om deze prijs te mogen ontvangen. Floris: “Binnen Bakkerij Floor van Lieshout zijn we altijd bezig met vernieuwing en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is een grote beloning om daar erkenning voor te krijgen. Om de BORT-prijs in ontvangst te mogen nemen word je door collega-ondernemers genomineerd. De nominatie door collega-ondernemers laat zien dat je als organisatie bent opgevallen.”  

In 2022 stond de BORT-prijs in het teken van duurzaamheid. Een onderwerp waar ze bij Bakkerij Floor van Lieshout veel aandacht aan besteden. Zo hebben zij de ambitie om in 2030 CO2-neutraal te produceren, maar denken ze ook veel aan de duurzaamheid van de inzet van medewerkers. “In onze bakkerij staat ambacht centraal”, vertelt Floris. “We zijn onze organisatie aan het uitbreiden. Zo hebben we op dit moment achttien vestigingen in en rondom Tilburg en zijn 145 medewerkers bij ons in dienst. Ondanks deze groei kunnen wij met een stuk robotisering ervoor zorgen dat we ons ambacht kunnen blijven uitvoeren. De robotisering helpt bij het automatiseren van processen, zonder dat de kwaliteit van de producten hierop achteruitgaat. Zo maken onze bakkers bijvoorbeeld nog steeds het schuim en vullen zij met eigen hand de appeltaarten.”