Beerberichten

Een kantoor met ruimte voor goede ideeën en inbreng van collega’s

Het 70-jarig jubileum van De Beer is een mooi moment om terug te blikken op een rijke historie. Met Erik van der Steen en Paul van Ierland - de twee jongste en kortst zittende partners van het kantoor - werpen we een blik op het nu en de toekomst. Want De Beer gaat door. Op naar het 100-jarig jubileum!

Erik en Paul zijn de jongste van de negen partners die De Beer op dit moment rijk is. Paul startte in 2009. Hij rondde de opleiding tot registeraccount af en werd partner in 2020. Erik bewandelde een ander pad. Hij is belastingadviseur en werkte tot anderhalf jaar geleden bij een ander accountantskantoor. In augustus 2020 maakte hij de overstap naar De Beer. 

Op de vraag waarom de heren juist voor De Beer kozen, is hun antwoord vrijwel identiek. “Wij zijn een kantoor waar ruimte is voor eigen inbreng. Je hebt hier de mogelijkheid om – binnen de kaders – naar eigen inzicht je kennis, kunde en ervaring in te zetten. Dat is ontzettend waardevol. Het gaf mij als nieuwe kracht binnen het kantoor in 2020 direct de mogelijkheid om zaken op te pakken”, legt Erik uit. Hij ging bijvoorbeeld aan de slag met het slimmer aanpakken en afronden van projecten binnen de organisatie zoals het project rondom de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (wwft). Erik zorgde voor een overkoepelende visie en aanpak en bundelde de disciplines die hierbij betrokken zijn. 

Open en fijne werkcultuur 

Paul: “Ik ben trots op de cultuur binnen ons kantoor. We hebben oog en oor voor elkaar en stimuleren collega’s om zich uit te spreken. Goede ideeën zijn welkom en nemen we serieus. Vaak krijgen medewerkers vervolgens ook de gelegenheid om ze daadwerkelijk uit te voeren. Want dat verwachten we wel. Als je A zegt, moet je ook B zeggen en meedenken in de uitwerking en oplossing van vraagstukken. Dit alles resulteert precies in de organisatie zoals wij hem graag zien. Een organisatie waar ruimte is voor mensen.” 

Persoonlijk, Passie en Professioneel 

Erik: “We vinden het ook belangrijk dat onze collega’s goed in hun vel zitten en hun werk kunnen combineren met alles wat ze nog meer graag doen. Denk daarbij aan het vrijwillig inzetten van hun expertise. Dat gebeurt in diverse bestuursfuncties op het gebied van sport, energie, kunst en cultuur. Hiermee dragen de professionals van De Beer vanuit een maatschappelijke betrokkenheid bij aan het versterken van de regio. Ook zijn we betrokken bij elkaars leven. In dat kader is het nog steeds voelbaar dat het kantoor ooit als familiebedrijf is gestart.” Paul vult hem aan: “We geloven ook echt dat deze persoonlijke benadering binnen het kantoor een positief effect heeft op onze bedrijfsvoering. Medewerkers die het naar hun zin hebben en passie hebben voor hun werk, staan voor betere resultaten en een tevreden klant. Daar gaan we voor.” 

Koesteren wat goed is 

Als Paul en Erik naar de toekomst kijken, vinden ze het vooral van belang om het goede binnen het kantoor te koesteren. Ze komen daarbij terug op de cultuur binnen het bedrijf. 

“Het is essentieel om daar zuinig op te zijn en daarmee collega’s te behouden en nieuwe medewerkers aan te trekken. Want dat is nodig. Er ligt namelijk een gezonde groeiambitie. Zowel in onze klantenportefeuille als in de omvang van het team ambiëren we groei. Zo zijn en blijven we een interessante werkgever en kunnen we nieuwe vakspecialisten aan ons binden. Met als resultaat, het blijven bieden van de beste totaaloplossingen aan onze klanten”, aldus Erik.

In de toekomst blijft automatisering en digitalisering een belangrijk aandachtspunt. De ontwikkelingen op dat gebied gaan snel. Paul: “Deze volgen we uiteraard goed en dat blijven we ook in de toekomst doen. We willen slim gebruik maken van de vele tools die beschikbaar zijn op de markt. De meest waardevolle en bewezen effectieve, integreren we in onze werkprocessen. Zo werken we zo efficiënt mogelijk en kunnen we ons focussen op de dialoog met de klant. Door slimme samenwerkingen – bijvoorbeeld op het gebied van data-analyse – zitten we rondom dit onderwerp altijd kort op de bal.” 

Binding met onderwijs 

“Om nieuwe collega’s aan ons kantoor te verbinden, is het belangrijk dat we in beeld zijn bij talentvolle studenten uit Tilburg en omgeving. We willen graag dat zij ons zien als een volwaardig accountants- en advieskantoor waar persoonlijke ontwikkeling voorop staat. Daarom versterken we onze banden met het onderwijs en bieden we talenten uitdagende leer- en werkplekken. In dat kader helpt het nieuwe pand enorm. Nabij het centrum en goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. 

Daarnaast is het een moderne werkplek die functioneert als een persoonlijke ontmoetingsruimte. Ook biedt het pand ons de mogelijkheid om in huis activiteiten te organiseren en ruimtes ter beschikking te stellen aan derden. Studenten zijn daarin een belangrijke doelgroep. Er zijn al studieverenigingen die voor bijeenkomsten bij ons te gast zijn. Ook begeleiden we HBO-studenten bij specifieke opdrachten tijdens hun opleiding. De kick-off en slotbesprekingen vinden regelmatig in ons kantoor plaats. Zo maken studenten op een laagdrempelige manier kennis met ons. We heten ze graag van harte welkom”, zegt Erik. 

De gehele verjaardagseditie van het Beerbericht online lezen? Klik dan hier.