Blog

Beerberichten

Bekijk het overzicht van alle berichten.

Blog

Veul Gère: hoe een vriendengroep carnaval verovert

Veul Gère is een carnavalsgroep uit Tilburg die is ontstaan vanuit een vriendengroep en inmiddels erg succesvol is in de carnavalswereld. In dit verhaal vertellen we hoe zij zo succesvol zijn geworden en op welke manier de groep deze successen graag viert.

Read More »
Blog

Verhoging overdrachtsbelasting voor niet-woningen is ongerechtvaardigd en ongewenst

Wil Vennix, fiscaal partner bij De Beer Accountants en Belastingadviseurs, heeft onlangs bijgaand artikel gepubliceerd in het Weekblad Fiscaal Recht. Het FD besteedde vervolgens aandacht aan dit artikel. Wil bekritiseert in zijn publicatie de verhoging per 1 januari 2023 van het ‘algemene’ tarief van de overdrachtsbelasting van 8 naar 10,4% (bovenop de verhoging van 6 naar 8 per 2021). Deze verhogingen zijn een gevolg van pogingen om starters en doorstromers op de koopwoningmarkt een voorsprong te geven op beleggers. Wat er zij van die maatregelen, het is in elk geval onrechtvaardig en ongefundeerd om hiermee circa € 700 miljoen per jaar extra te gaan ophalen bij het bedrijfsleven.

Read More »
Blog

Is ‘in wezen nieuwbouw’ voor de btw nu duidelijk?

Transformatie van gebouwen – bijvoorbeeld van fabriek of kantoor naar winkels of woningen – is aan de orde van de dag. Daarbij speelt vaak de vraag of zo’n omvorming wel of niet tot btw-heffing leidt en de belangen daarbij kunnen in de tonnen of zelfs miljoenen lopen. Onlangs heeft de Hoge Raad hier enkele belangwekkende uitspraken over gedaan. Kort gezegd beslist onze hoogste rechter dat btw alleen aan de orde komt als de bouwkundige constructie grondig is aangepakt. Eén van die procedures betrof de bekende AaBe-fabriek, ooit een icoon van de Tilburgse textielindustrie en nu een winkelcentrum met monumentale uitstraling. Lees hier alles over dit onderwerp in het artikel van onze btw-specialist Paul Cramer.

Read More »
Blog

Bas van der Pol: Samen de stad maken én verder brengen

In het voorjaar van 2022 vormde zich een nieuw college van Burgemeester en Wethouders in de gemeente Tilburg. Zes wethouders bouwen de komende vier jaar -samen met burgemeester Weterings en de Raad- aan een nog sterker Tilburg. Bas van der Pol (D66) is als portefeuillehouder Stedelijke Ontwikkeling en Economie én wijkwethouder van onder andere de bedrijventerreinen dagelijks in gesprek met ondernemend Tilburg. In dit artikel meer over deze geboren Tilburger.

Read More »
Blog

Boekreview ‘Operatie Raaf’: Hoe heeft het zo kunnen gebeuren?

Bovenstaande vraag komt bij je op bij lezing van het nieuwste boek van ’s lands bekendste advocatenechtpaar Geert-Jan
en Carry Knoops. De Beer Accountants & Belastingadviseurs behartigt al vanaf het begin de fiscale en accountancyzaken
van hun advocatenkantoor. Leuke ‘bijvangst’ daarvan is dat we steevast worden uitgenodigd voor hun boekpresentaties.
Zo ook bij de presentatie van hun laatste boek, dat handelt over de zaak-Julio Poch. Wil Vennix en Niek van Kuijk lazen het
boek en leggen de auteurs zeven kritische vragen voor.

Read More »
Blog

Wim van de Donk: ‘Accountants eigenlijk de kanaries van de samenleving’

Wat betekent de universiteit voor Tilburg? En nog specifieker: wat wil en kan de universiteit betekenen voor de lokale en regionale bedrijven die hier gevestigd zijn? En andersom? Als je Wim van de Donk naar zijn visie vraagt, zet hij je ook graag aan het denken. Reden voor De Beer Accountants & Belastingadviseurs om hem als rector magnificus en voorzitter college van bestuur Tilburg University te vragen als gastspreker tijdens de jubileumbijeenkomst op 15 september. Voorafgaand interviewde Beerbericht hem in zijn werkkamer op de universiteit.

Read More »
Blog

Beerbericht Q3 2022

Ieder kwartaal lanceren we een nieuw Beerbericht, vol informatie, handige weetjes en persoonlijke verhalen. In dit Beerbericht blikken we onder andere terug op ons jubileumfeest en spreken we met Wim van de Donk, tevens eregast op ons jubileumfeest.

Read More »
Actueel

Prinsjesdagspecial Belastingplan 2023

In deze Prinsjesdagspecial staan de belang-rijkste voorstellen uit het Belastingplan 2023 en aanvullende wetsvoorstellen voor u op rij. Veel voorstellen zijn al eerder aangekondigd, bijvoorbeeld in het coalitieakkoord en de Voorjaarsnota.

Read More »